Onze blog

Meer leads voor je videoproductie bedrijf met Facebook Ads

Een social ads campagne opzetten voor je videoproductiebedrijf? Zo doe je dat!

Wat zijn Facebook ads?

Ieder platform dat maandelijks veel bezocht wordt, verdient op een of andere manier geld aan alle traffic. Logisch, want wat is anders het nut van een duur platform online houden als er niks uitgehaald wordt?

Zo heeft ook Facebook een manier bedacht, advertenties! Beheerders van facebook pagina’s hebben de mogelijkheid om berichten gesponsord door de feed heen te laten verschijnen van andere users.

Advertenties die je te zien krijgt, komen meestal niet “zomaar” in jouw feed naar boven. De kans is groot dat jij voldoet aan de targeting voorkeuren. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een pagina van een bepaald kledingmerk geliked? Dan is de kans groot dat jij soortgelijke advertenties te zien krijgt.

Facebook houdt gebruikersactiviteit bij en gebruikt deze informatie voor het laten zien van advertenties.

Afbeelding van reachfirst.com

Hoe kan ik META campagnes effectief inzetten voor mijn bedrijf?

Ook hebben eigenaren van videoproductie bedrijven iets aan het advertentiecentrum. Er zijn namelijk allerlei targeting opties om de doelgroep zo goed mogelijk te pakken te krijgen. Het belangrijkste is dat je nagaat, wie nu precies je doelgroep is.

Opties zouden kunnen zijn om je leads contact op te laten nemen doormiddel van whatsapp, een contactformulier op je website of via een lead-formulier direct op facebook.

In dit artikel gaan wij er, brutaal vanuit, dat je regelmatig bruiloften filmt. Wij zullen een advertentie gaan instellen, gericht op deze speciale doelgroep. Deze zijn namelijk ook te vangen met goede targeting!

Instellen van een advertentie campagne

De eerste stap waarmee je aan de slag kan gaan is het maken van een facebook advertentie account. Dit kun je hier doen: business.facebook.com. Volg vervolgens de instructies van facebook en maak je account compleet.

Bepaal de campagne doelstelling

Met “campagne doelstelling” wordt bedoeld, wat wil je dat kijkers van je advertentie doen na het zien van je advertentie? Dit kan zijn: je website bezoeken, je bedrijf bellen of een contactformulier invullen zodat je zelf de leads kunt benaderen.

Zodra je hebt besloten hoe jij je leads wilt binnen wilt krijgen, kun je de campagne gaan maken. Dit zijn een aantal voor- en nadelen bij iedere campagnedoelstelling:

Website bezoekers

Voordeel: Bezoekers krijgen een goede indruk van je bedrijf door het zien van je website. Leads verkregen via je website doen “veel” moeite door een contact formulier in te vullen. Zij zijn waarschijnlijk serieus op zoek naar een videoproductie bedrijf.

Nadeel: De weg vanaf het zien van de advertentie naar het invullen van het contactforum is redelijk lang. Hoe meer stappen er zitten tussen de advertentie en het contactformulier, hoe meer kans de lead heeft om af te haken tijdens het proces.

Contact via telefoon

Voordeel: Via een facebook advertentie kun je direct mensen aansporen om contact met je op te nemen via de telefoon. Zij hoeven niet eerst verschillende pagina’s te doorlopen voordat ze contact met je bedrijf kunnen hebben, dus zoals genoemd in het vorige punt zijn het aantal “afhaak punten” minder. Ook zijn leads die besluiten te bellen vaak daadwerkelijk op zoek naar je dienst.

Nadeel: Inkomende telefoontjes kun je niet plannen. Je zult dus vaker gebeld kunnen worden terwijl het net iets minder goed uitkomt of tijdens dat je aan het draaien bent. Een telefonisch gesprek kan ook voor meer werk zorgen omdat een gesprek altijd op wordt gevolgd met e-mail communicatie.

Contact via een facebook lead formulier

Voordeel: Leadformulieren, ook wel express forms genoemd, zijn een perfecte manier voor het krijgen van het grootste volume aan leads. Personen die in de advertentie hebben doorgeklikt hoeven alleen maar een naam en e-mail achter te laten en ze zullen in je leadcenter verschijnen. Zo heb je de meest instap vriendelijke manier voor potentiële klanten beschikbaar.

Nadeel: Een groot volume aan leads klink super aantrekkelijk. Hoe meer hoe beter, zul je denken. Echter is het tegenovergestelde vaak waar. Als iedereen zomaar als lead gekwalificeerd kan worden dan krijg je een hoop onserieuze reacties binnen die je wel allemaal na moet gaan bellen. Veel van deze leads zullen ook niet direct de telefoon op nemen en als ze opnemen zien ze er vaker vanaf.

Doelstelling bijsturen

Welk soort conversie je ook kiest, het is belangrijk dat je een goede balans opzoekt tussen volume & kwaliteit. Merk je na een tijd dat je resultaten niet helemaal zijn als wat je had verwacht? Stuur dan je campagne bij door het wijzigen van de doelstelling.

Je campagne inrichten

Om te beginnen met adverteren gaan we stapsgewijs een campagne maken. Navigeer naar het kopje advertentiebeheer en klik op “maken”.

In dit voorbeeld pakken wij “leads” als campagne doelstelling. Wij willen dat bezoekers van onze website uiteindelijk een contactformulier invullen, zodat wij een follow up kunnen doen.

Geef je campagne een naam. In dit voorbeeld noemen we het “Lead campagne bruiloft videografie”. De rest van de gegevens kun je laten staan.

Als je nieuw bent met adverteren kun je voor nu het “advantage campaign budget” aanvinken. Het algoritme van Facebook gaat dan voor jou proberen het beste resultaat te halen met de laagste kosten.
Omdat dit je eerste campagne is, is het verstandig om te beginnen met een laag advertentiebudget van €5 per dag. Belangrijk is om een campagne minimaal 3 dagen te laten lopen voor de beste optimalisatie.

Nu komen we bij de advertentiesets. Je kunt adsets eigenlijk zien als doelgroepen. In deze adset kun je o.a. je target audience instellen doormiddel van leeftijd, geslacht, locatie en interesses.
Ook kun je hier aangeven hoe je leads wilt genereren, in dit geval via onze website. Deze kunnen wij dus aanvinken.

Als prestatiedoel kun je “Aantal conversies maximaliseren” laten staan. Facebook vraagt nu, wat vind jij een conversie? In dit geval willen wij een lead markeren als conversie. Hiervoor zal de campagne uiteindelijk gaan optimaliseren.

Dit is waar wij onze “magie” kunnen gebruiken om de advertentie aan de juiste doelgroep laten zien.
Je zult denken, maar iedereen kan mijn doelgroep zijn? Dat is in principe waar. Maar de truc om een winstgevende (want daar gaat het uiteindelijk om) campagne te laten draaien, door de doelgroep te vangen die het meest waarschijnlijk je dienst nodig zal hebben.

In de onderstaande screenshot hebben wij een opzetje gemaakt.


1. Locatie: Nederland
2. Leeftijd tussen de 28 & 40 jaar
3. Vrouwen (zij zoeken in de meeste gevallen naar een bruiloft videograaf)
4. Verloofde koppels. Facebook gaat nu alle gebruikers targeten die zijn/haar relatiestatus op “verloofd” hebben staan.

Ook heb je de mogelijkheid om net verloofde koppels toe te voegen. Wanneer je op “suggesties” klikt, zullen deze er ook tussen staan. Laat bij plaatsingen “Advantage+ plaatsingen” aangevinkt. We kunnen door.

We zijn nu aangekomen op het punt om onze advertentie vorm te geven. Koppel je Facebook & Instagram pagina (hier worden je advertenties op weergeven) en upload de foto/video die je wilt gaan gebruiken.
Aan de rechterkant krijg je een mock-up te zien van hoe de advertentie eruit komt te zien.

Nu heb je de mogelijkheid om per plaatsing (story, overzicht etc.) de creative aan te passen.

Vul de primaire tekst, de kop en de beschrijving toe. Maak het zo aantrekkelijk mogelijk en gebruik emojis! Ben duidelijk in wat je aanbied en zet een goede call to action neer. De aanzet tot actie is in dit geval “meer bekijken”.

Vul je website-URL in. Dit is de pagina die de bezoeker te zien krijgt na het klikken op je advertentie. Zoals voorheen besproken, zorg dat het pad naar conversie zo kort mogelijk blijft!

Je bent nu klaar op te publiceren! Facebook gaat al je materiaal controleren. Dit kan een dag duren, maar meestal is de advertentie na een paar uur goedgekeurd. Je bent klaar!

Wees er van bewust dat het uitproberen van campagnes met ups en downs gaat. Je zult waarschijnlijk meerdere campagnes moeten aanmaken om te zien wat wel of juist niet voor je werkt.

Je weet nu hoe je facebook ads kunt gebruiken voor videoproductie, maak er gebruik van!

En onze pro-tip: Heb je ooit een second shooter nodig of een fotograaf die met je mee gaat? Die kun je gratis vinden op Cinelly.com 😉

Terug
100% gratis inschrijven op het #1 platform voor professionals in de filmindustrie?
Schrijf mij in
Verbeter ons platform door bèta tester te worden van Cinelly.
Het meedoen aan de bèta is gratis en heeft geen commitments.
Hmm.. Er ging iets fout tijdens het indienen.
Apple Store Download ButtonGoogle Play store Button