Onze blog

Meer klanten krijgen voor je videoproductie bedrijf? Bekijk deze 5 pro-tips

10 effectieve methodes voor videoproductiebedrijven om meer boekingen te genereren en klanten aan te trekken. Ontdek ze nu!

Als eigenaar van een videoproductie bedrijf wil je natuurlijk zo veel mogelijk boekingen binnenhalen om je bedrijf te laten groeien. Nieuwe klanten vinden en meer aanvragen van bestaande klanten krijgen kan in deze competitieve markt moeilijk zijn. Hieronder beschrijven wij 10 goede methodes, om te zorgen voor een goede stroom aan leads en hopelijk ook nieuwe klanten!

Upgrade je website (of bouw er een!)

Je website is je grootste en meest bezochte kantoor. Als je er even over nadenkt dan zul je het er waarschijnlijk over eens zijn dat het klopt. Het eerste contactpunt dat de meeste potentiële klanten, en dus leads met jou of jouw bedrijf hebben, is je website. Zorg dat je de eerste keer ook echt indruk maakt. 

Potentiële opdrachtgevers bezoeken 1 tot 3 websites van filmhuizen voordat zij een keuze maken uit een partij. Het is dan ook zeer belangrijk dat je bedrijf in ieder geval kan concurreren. Als je nog geen website hebt, zet dit dan op je prioriteitenlijst. Heb je er wel al een, dan is de kans groot dat hier nog veel uit te halen valt. Overweeg in ieder geval om te upgraden. Wix.com is een goed platform om te starten, maar wil je er echt uit springen is het beter om bijvoorbeeld aan de slag te gaan met WordPress & de Elementor plugin. 

Wil je weten hoe zo’n prachtige website eruitziet?

Hieronder staan 3 voorbeelden van websites met deze “wauw” factor. 

Twisted: twisted.nl

Hazazah: hazazah.nl

Protails: protails.nl

Homepage van www.protails.nl

Investeer (tijd) in SEO 

Hierboven hebben wij het kort gehad over hoe je klanten over kunt halen tot actie wanneer zij op je website komen, zodat je leads hebt die je uiteindelijk kunt omzetten naar klant.

Hoe waanzinnig (en noodzakelijk) je website ook is,  je moet er wel voor zorgen dat je in de Google zoekresultaten verschijnt. Tools als Google Search Console kunnen je helpen begrijpen waar je nog werk aan de winkel hebt en wat juist wel goed werkt voor je site.

SEO is een van de beste manieren om je zoekresultaten te verbeteren. Wanneer je geen gebruik maakt van zoekmachine optimalisatie, is de kans zeer klein dat je tussen je concurrenten komt te ranken. 

Omdat het tussen de 3-5 maanden kan duren voordat het SEO werk dat je vandaag doet, pas zichtbaar wordt, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk aan de slag gaat met het optimaliseren van je website.

SEO bestaat voor het grootste gedeelte uit 3 componenten. Wij noemen er 4, omdat wij nét een stapje extra willen doen;) 

  1. On-page SEO 

Dit bestaat onder andere uit de content, zoals video’s en afbeeldingen die je op je website zet. Je voegt beschrijvingen toe aan deze content, die overeenkomen met inhoud hiervan. 

Een ander punt van on-page optimalisatie zijn de website teksten die op je website staan. Zorg dat je relevante keywords verwerkt in je koppen en subkoppen. Een veel gezocht keyword is “videoproductie bedrijf”. Zoals je ziet, ook de titel van deze blog. Verwerk het relevante keyword een aantal keer in je website tekst en noem een paar keer een synoniem van het woord. 

Laadsnelheid is een andere belangrijke factor.

  1.  Off-page SEO

 Ook wel “linkbuilding” genoemd. Kort gezegd: Zorg ervoor dat externe websites een link plaatsen die naar je eigen website doorverwijst. Dit kan in de vorm van blogs of partnerships. Je zou bijvoorbeeld kunnen vragen om een artikel te schrijven op een andere website, waarin je terug linkt naar je eigen domein. 

Zij krijgen zo gratis content, en jij verzamelt backlinks. Hoe meer backlinks van veelbezochte websites je verzamelt, hoe hoger je zelf gaat ranken.   

  1. Technical SEO

De vitaliteit van je website is een ander cruciaal aspect van goed ranken in de zoekmachine. Naast dat Google goede optimalisatie beloont, is het ook zo dat slechte prestaties worden afgestraft. Dit resulteert in een penalty waardoor jij, indien je snel genoeg handelt, in een rap tempo gaat dalen in de zoekresultaten. Google Search Console kan je vertellen waar de problemen zitten. Probeer dus altijd aan de slag te gaan met deze tool. 

Penalties kunnen gebeuren wanneer er bijvoorbeeld knoppen op de website niet werken en dus niet correct doorverwijzen naar de desbetreffende pagina. 

  1. Google reviews (pro-tip!)

Je bent het zeker weten tegen gekomen. Een website in Google met een sterren rating erbij. Het springt er direct uit en je CTR (click-through-rate) verbetert hierdoor enorm. Het goede nieuws is, het krijgen van Google reviews is gemakkelijk om voor elkaar te krijgen. 

Afbeelding van www.houseofvideo.nl

Het enige dat je hoeft te doen is een Google Business account maken en je bedrijfsadres hieraan koppelen. Via een link kun je dan iedereen in je eigen netwerk uitnodigen om een positieve review achter te laten. De reviews worden vrijwel direct toegevoegd aan je profiel. Wij raden aan om minimaal vijf, 5 sterren reviews te verzamelen. 

Wil je meer klanten krijgen voor je bedrijf, zonder een enorm geldbedrag neer te leggen voor marketingcampagnes? Start dan zo snel mogelijk met SEO optimalisatie!

SEO: Search Engine Optimalisation

Gebruik de juiste tools

Tegenwoordig is overal al een software oplossing voor bedacht. (Te) drukke werkweek? Dan zijn er handige applicaties die je helpen met het slim inplannen van afspraken (usemotion.com). Wil je weten hoe laat je op een bepaalde locatie moet staan voor de perfecte golden hour? Dat kan ook (lumos app). Een van de tools die wij uitlichten is Cinelly, een freelance marketplace voor professionals in de filmindustrie.

Cinelly

Waar Cinelly.nl je bij helpt, is het ontvangen van meer aanvragen door het opbouwen van jouw netwerk en het zoeken van andere freelancers om samen mee op de filmset te staan. Cinelly is een 100% gratis te gebruiken platform, waarbij het lijkt alsof jij 24/7 een online campagne hebt lopen waarbij je gevonden kan worden door andere film professionals. Of je nu gaffer, D.O.P. of editor bent, bied je expertise aan en je netwerk zal groeien met Cinelly. 

Het werkt zo: Tijdens het aanmaken van je gratis account vul je tot maximaal 3 specialismes in. Vervolgens koppel je je tarief en je beschikbaarheid aan je account en kun je direct aan de slag met netwerken. Je vindbaarheid zal aanzienlijk verbeteren door aanwezig te zijn op de freelance marketplace.

Er zijn meerdere manieren waarop de deze netwerk/freelance tool kunt gebruiken.

• Diensten aanbieden op de marketplace
• Reageren op openstaande klussen / aanvragen
• Het in contact komen met andere filmprofessionals om je kennis & netwerk te verbreden

Meer weten? Kijk dan hier.

Bouw je droomteam op www.Cinelly.com

Google Adwords campagnes (SEA)

Een SEA (Search Engine Advertising) campagne kan effectief zijn voor het vinden van meer klanten voor je videoproductie bedrijf om verschillende redenen:

Gerichte advertentieweergave: SEA stelt je in staat om advertenties te tonen aan mensen die actief op zoek zijn naar videoproductie diensten. Door zoekwoorden en zoektermen relevant voor je bedrijf te targeten, kun je je advertenties laten zien aan potentiële klanten op het moment dat ze interesse hebben in jouw specifieke diensten.

Verhoogde zichtbaarheid

SEA stelt je in staat om je bedrijf bovenaan de zoekresultatenpagina’s van zoekmachines te plaatsen. Hierdoor vergroot je de zichtbaarheid van je videoproductie bedrijf en vergroot je de kans dat potentiële klanten op je advertentie klikken.

Meetbare resultaten

Met SEA heb je toegang tot uitgebreide statistieken en rapporten die je inzicht geven in de prestaties van je campagne. Je kunt meten hoe vaak je advertenties worden weergegeven, hoe vaak erop wordt geklikt en welke conversies er plaatsvinden. Dit stelt je in staat om de effectiviteit van je campagne te meten en eventuele optimalisaties door te voeren.

Kostenbeheersing

SEA biedt flexibiliteit wat betreft budgetbeheer. Je kunt het dagelijkse of maandelijkse budget voor je campagne instellen en betalen op basis van het aantal klikken (cost-per-click) of vertoningen (cost-per-impression). Hierdoor heb je controle over je advertentie-uitgaven en kun je je campagne aanpassen aan je financiële mogelijkheden.

Aanpasbare targeting

Met SEA kun je je doelgroep nauwkeurig targeten op basis van locatie, demografische gegevens, interesses en zoekgedrag. Dit stelt je in staat om je advertenties te tonen aan mensen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je videoproductie diensten, waardoor je de kans vergroot om kwalitatieve leads te genereren.

Een succesvolle SEA campagne afhankelijk is van een goed begrip van je doelgroep, het creëren van aantrekkelijke en relevante advertenties en het regelmatig optimaliseren van je campagne op basis van de verzamelde gegevens. Het kan ook nuttig zijn om een evenwicht te vinden tussen SEA en andere marketingkanalen om een breder bereik te hebben en potentiële klanten op verschillende manieren te benaderen.

Social ads

Net zoals met Google Ads, zijn er op alle platformen wel manieren om te kunnen adverteren. De een zal effectiever zijn dan de ander. Ook zullen de kosten per advertentie kanaal verschillen.

Campagnes werken bijna altijd met een “veiling systeem”, diegene die bijvoorbeeld het meeste wilt betalen voor een specifiek keyword in een SEA campagne, zal hoger ranken dan iemand die de goedkoopste kosten per click zoekt.

Facebook & Instagram ads

Social ads kunnen enorm effectief zijn voor het krijgen van leads wanneer je je vooral op B2C (Business to consumer) richt. Wil je vooral bedrijven targeten met je campagnes? Tenzij je brand awareness campagnes wilt laten draaien, dan ben je beter af op een ander platform (Google, LinkedIn etc.)

Maar hoe kun je nu daadwerkelijk je doelgroep bereiken met social media campagnes? Stel je bent een bruiloft foto- videograaf. Dan zit je op facebook en instagram goed. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om koppels te targeten die hun relatie-status onlangs hebben veranderd van “In een relatie” naar “verloofd”. Deze personen zijn je hot leads! Ideaal toch?!

Wanneer je een campagne inricht met je diensten, stel je in dat META (verzamelnaam voor Facebook & Instagram) je campagnes alleen maar laat zien aan personen die onlangs hun status naar verloofd hebben aangepast. Zo weet je zeker dat je advertentie zo gericht mogelijk wordt laten zien aan personen die ook echt gebruik zouden maken van je diensten als bruiloft video of fotograaf.

Je zou kleinschalig kunnen gaan proberen om campagnes te laten lopen, om te zien hoe goed ze presteren. Het belangrijkste voordat je budgetten gaat verhogen voor je campagnes, is dat je goed nadenkt over waar je doelgroep nou echt vandaan komt. Zitten potentiële klanten meer op LinkedIn? Dan zul je betere resultaten boeken via LinkedIn ads, dan bijvoorbeeld Facebook & Instagram ads.

Afbeelding van Mayple.com

Terug
100% gratis inschrijven op het #1 platform voor professionals in de filmindustrie?
Schrijf mij in
Verbeter ons platform door bèta tester te worden van Cinelly.
Het meedoen aan de bèta is gratis en heeft geen commitments.
Hmm.. Er ging iets fout tijdens het indienen.
Apple Store Download ButtonGoogle Play store Button